ХРУПКИ С ПАРМЕЗАН И СУХИ БИЛКИ
1 - лист готово бутер тесто
1 - белтък
30 г - настърган пармезан
2 ч . л - сух риган
1/2 ч . л - смлян черен пипер
1/2 ч . л - кайенски пипер
1/2 ч . л - пушен червен пипер.
сусам за поръска
сол
Фурна - 200 градуса
Плоска тава покрита с хартия за печене.
Размразеното бутер тесто се отваря и се поръсва с малко брашно. С точилка се разточва, но много леко. Намазва се с белтък посредством силиконова четка. Поръсва се с настърган пармезан, сух риган, малко смлян черен пипер, кайенски пипер, пушен червен пипер и се посолява със сол и се поръсва със сусам. Внимателно се минава отгоре с точилката за да прилепне плънката. С нож за пица се разрязват ленти с широчина около 2 см. Всяка лента са завива на спирала. Подреждат се в тавата една до друга.
Пече се на 200 градуса, докато се получи тъмно златист цвят, така ще бъдат много хрупкави.
Коментари