МЕКИ ХЛЕБЧЕТА С МАСЛО


80 мл - топло прясно мляко
2 ч. л - суха мая
1 с . л - кристална захар
2 ч . л - сол
80 г - масло на стайна температура
2 - яйца L
около 500 г - универсално брашно
2 с л - разтопено масло за намазване на хлебчетата, разделени

В купата на миксера се комбинират млякото, сухата мая, захарта и яйцата. Разбива се с К образната бъркалка. Започва да се добавя на порции брашното смесено със солта, като се омесва с куката за тежко тесто.  Омесва се на средна скорост на миксера. Поради това, че брашното не е в голямо количество това стана бързо, за около 10 минути ще се оформи хубава топка тесто.  След като тестото е "почистило " стените на купата започва да се прибавя на парченца мекото масло. 
Омесването е за около 7 - 8 минути. Оформената топка тесто се прехвърля в леко намаслена купа с масло и се оставя да втаса за около 40 - 50 минути.
Втасалото тесто се измерва  и се дели на 10 топчета равни по размер. Всяко парче тесто се оформя на гладко топче.
Подреждат се в тава с хартия за печене  и се оставя да втасат отново за около 20 - 30 минути.
Преди да се вкарат във фурната се намазват с  разтопено масло.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за около 15 минути, или докато хванат приятна препечена коричка.
Изваждат се и още горещи се намазват отново с разтопено масло.
https://thestayathomechef.com/


Коментари

Популярни публикации