БИСКВИТИ САХЕР - BISCUIT SACHER


200 г - брашно 00
25 г - високомаслено какао
25 г - картофено нишесте
75 г - пудра захар
5 г - бакпулвер
щипка - сол
1 ч . л - екстракт ванилия
130 г - студено масло на кубчета
2 - яйчени жълтъка L
и още:
сладко от кайсии
50  - 70 г  разтопен кувертюр
млечен шоколадов чипс за декорация
В купа се смесва брашното, какаото, бакпулвера, солта, захарта и нишестето, разбъркват се с телена бъркалка. Отгоре се добавя маслото на кубчета и тестото се довежда до трохи. Добавят се и двата жълтъка и се замесва тесто. В зависимост от големината на жълтъците, въпреки че ползвах яйца с размер L , те не бяха големи и това ме накара към тестото да добавя и 2 с . л - студена вода, за да мога да го събера. Събраното тесто се оформя на диск , завива се във фолио и се оставя за 30 минути в хладилник. Това тесто може да престои в хладилник до 3 - 4 дни или може и да се замрази във фризер. 
Охладеното тесто се разточва с дебелина 3 - 4  мм.  Бисквитката трябва да е плътна.
С правоъгълна форма 8/4 см се изрязват бисквити, като на половината от тях  се изрязва и дупка по средата, нека да са в равен брой бисквитите. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене с малко разстояние една от друга.
Пече се на 180 градуса за 10 - 13 минути. 
Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят в самата така, крехки са.
През това време се разтопява шоколада.
След като са се охладили напълно бисквитата с дупка се потопява в разтопен шоколад до половината. След като малко засъхне шоколадът се поръсват с шоколадов млечен чипс. Подреждат се върху хартия за печене , за да стегне шоколада.
Всяка цяла основа на бисквитата се намазва със сладко от кайсии и се захлупва с друга вече  шоколадова бисквитка.
Съвет:
За улеснение и малко са сгъстяване на сладкото извадих плодовете, при мен сладкото е домашно с цели половинки плодове, и ги разбих с пасатор, така ще се сгъсти и няма да протича извън бисквитата.
https://blog.cookaround.com/cucinareecomeamare/





Коментари

Популярни публикации