ФЪДЖ БРАУНИ


Да се приготви брауни е лесно, не се изисква миксер , а само една добра бъркалка. Тази рецепта го потвърждава, и е с прекрасен резултат, точно фъдж-брауни. 
Не се добавя никакъв набухвател, като сода или бакпулвер.
Спазила съм напълно рецептата, така както е дадена, но единствено при следващ случай бих намалила захарта, от 200 г на 180 грама, прекалено сладък десерт се получи, но тава е моето мнение и я изписвам така както е подадена.
140 г - разтопено масло със стайна температура
200  г  - кристална захар
2 - яйца L
1 с л - екстракт ванилия
114 г - разтопен черен кувертюр
100 г - универсално брашно
1/2 ч . л - сол
25 г - високомаслено какао
175 г - млечен шоколадов чипс/перли

За да се получи добър резултат е важно мерките да се спазват. 
Ако не се разполага в момента с шоколадов чипс може един  добър млечен  шоколад да се нареже  на малки парченца.
Не се работи с миксер, а само с телена бъркалка, или шпатула.
Фурна 170 градуса
Квадратна форма изцяло покрита с хартия, така че да излиза хартията отвън, т.е. да има дръжки, така лесно се изважда браунито.
Разтопеното масло и захарта се разбиват с телена бъркалка. Добавят се двете яйца, разбива се, следва ванилията.  Добавя се разтопения кувертюр и отново се разбърква много хубаво с телената бъркалка. Брашното и солта се смесват и се добавят на две порции, като е удобно да се разбърка с шпатула, накрая се добавят и шоколадовите перли, разбърква се.
Цялата готова смес се изсипва във формата, разпределя се. Тестото е тежко.
Пече се на 170 градуса точно за 30 минути.
Изважда се и се оставя в самата форма да се охлади напълно.
Нарязва се на равни квадрати.
https://thestayathomechef.com/


Коментари

Популярни публикации