ЛИМОНОВИ БАРОВЕ


ОСНОВА
100 г - масло на стайна температура
50 г - пудра захар
настъргана кора от 1 лимон
175 г - брашно 00
ЛИМОНОВ ТОПИНГ
250 г - пудра захар
50 г - брашно 00
5 - яйца L
250 мл - прясно изцеден лимонов сок
Квадратна форма 20/20,  22/22 см изцяло покрита с хартия за печене.
За основата , в купа се смесват брашното, пудрата захар през цедка. Добавя се лимоновата кора. Разбърква се добре и отгоре се  прибавя маслото на кубчета. Сместа се довежда до трохи с ръчен блендер , вилица или нож. Така както са трохите се изсипва във формата и се притиска, за да стане блат.
Поставя се в затоплена фурна на 160 градуса за 30 минути. Изважда се.
Докато се пече се приготвя лимоновия топинг.


В купа се изсипва през цедка брашното и пудрата захар, разбъркват се.

В купа се счупват яйцата и с телена бъркалка се разбиват. Прибавя се лимоновия сок, разбърква се и се изсипва през цедка при брашното и захарта. Хубаво се разбърква докато се стопи захарта.
Цялата смес се изсипва в изпечената основа и се връща във фурната,  но на 180 градуса за 20 - 25 минути, по средата трябва да е мек сладкиша.
Изважда се от фурната и се оставя да се охлади в самата форма. 
След това с помощта на хартията се изважда и се оставя в хладилник за 2 часа.
Нарязва се на тесни барове, общо на 14 - 16 парчета.   
Може да се посипе с пудра захар, въпреки че тя след малко ще изчезне тъй като лимоновите барове са  много сочни,  влажни и свежи.
https://www.tastemade.com/recipes







Коментари

Популярни публикации