ФИНИ БИСКВИТИ С НУТЕЛА


200 г - брашно 00
70 г - пудра захар
3 г -  бакпулвер
1 ч . л - екстракт ванилия
100 г - студено масло
2 - яйчени жълтъка L
ПЪЛНЕЖ
достатъчно Нутела
В купа се изсипва брашното, захарта, бакпулвера и се разбърква. Отгоре се изсипва маслото на кубчета и с ръчен блендер , вилица, нож се довежда до трохи. Прибавят се жълтъците през цедка и се омесва тесто.  Оформя се на диск и се завива във фолио. Оставя се в хладилник за 1 час. Тестото може да преседи до 3 - 4 дни в хладилник или да се замрази във фризер с дълъг срок на годност.
Охладеното тесто се разточва на правоъгълник с дебелина 3 мм .  Намазва се с Нутела из цялото тесто. 

Завива се на руло, а след това във фолио и се оставя в хладилник най-малко за 2 часа, най-добре за 1 нощ.  Тестото трябва да е замръзнало.
Силно охладеното тесто с остър нож се разрязва на дискове, около  пръст дебелина.
Бисквитите се подреждат  в тава върху хартия за печене с малко разстояние една от друга.
Пече се на 180 градуса за около 13 - 15 минути.
https://blog.cookaround.com/cucinareecomeamare/
Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят в тавата, крехки са.


Коментари

Популярни публикации