ЧИЙЗКЕЙК С ЯГОДИ " САН СЕБАСТИАН"


500 г  - крема сирене на стайна температура
160 г - кристална захар
10 г - ванилова захар
150 мл - сметана 35 % на стайна температура
3 - яйца L на стайна температура
20 г - универсално брашно
1 ч . л - екстракт ванилия
Фурна - 200 градуса
Кръгла плътна форма  намаслена с масло и  d - 20 см , изцяло покрита с хартия за печене, като хартията излиза и извън формата, да има дръжки за по лесно изваждане.
В купата на миксера се разбива крем сиренето, ваниловата захар и захарта до гладка смес, за около 2 минути. Добавят се яйцата,  сметаната, ванилията и отново се разбива за кратко. Пресява се брашното над самата купа и се разбива отново само  докато се приеме. Сместа ще стане гладка, хомогенна и копринена.
Изсипва се във формата, заглажда се.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути, а след това печенето продължава на 180 градуса за около 50 - 60 минути, или докато се получи отгоре  хубав златисто-кафеникав загар., но мек по средата. При мен печенето беше точно за  55 минути. 
Изважда се от фурната , охлажда се за 15 - 20 минути и след това се изважда от формата. След като се охлади се отстранява внимателно и хартията.
По време на охлаждането отгоре ще хлътне, това е напълно нормално и точно там след като е охладен може да се напълни с пресни ягоди и малко боровинки за разкош.
Чийзкейкът може да се  сервира топъл или студен, но и при двата случая е с прекрасен вкус.
https://tanya-www.blogspot.com/


Коментари

Unknown каза…
Здравейте, каква е сметаната, заквасена или течна, понеже не е уточнено в рецептата, а имам и двата вида.
ММ каза…
Написала съм каква е сметаната 35%, което говори, че е животинска сметана, т.е. течна. Ако беше заквасена сметана щях да изпиша "заквасена".

Популярни публикации