ЧИЙЗКЕЙК С ЯГОДИ " САН СЕБАСТИАН"
500 г - крема сирене на стайна температура
160 г - кристална захар
10 г - ванилова захар
150 мл - сметана 35 % на стайна температура
3 - яйца L на стайна температура
20 г - универсално брашно
1 ч . л - екстракт ванилия
Фурна - 200 градуса
Кръгла плътна форма намаслена с масло и d - 20 см , изцяло покрита с хартия за печене, като хартията излиза и извън формата, да има дръжки за по лесно изваждане.
В купата на миксера се разбива крем сиренето, ваниловата захар и захарта до гладка смес, за около 2 минути. Добавят се яйцата, сметаната, ванилията и отново се разбива за кратко. Пресява се брашното над самата купа и се разбива отново само докато се приеме. Сместа ще стане гладка, хомогенна и копринена.
Изсипва се във формата, заглажда се.
Пече се в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути, а след това печенето продължава на 180 градуса за около 50 - 60 минути, или докато се получи отгоре хубав златисто-кафеникав загар., но мек по средата. При мен печенето беше точно за 55 минути.
Изважда се от фурната , охлажда се за 15 - 20 минути и след това се изважда от формата. След като се охлади се отстранява внимателно и хартията.
По време на охлаждането отгоре ще хлътне, това е напълно нормално и точно там след като е охладен може да се напълни с пресни ягоди и малко боровинки за разкош.
Чийзкейкът може да се сервира топъл или студен, но и при двата случая е с прекрасен вкус.
https://tanya-www.blogspot.com/
Коментари