APPLEFLAP SWEET DUTCH - ХОЛАНДСКИ ЯБЪЛКОВИ БАНИЧКИ


Интересното е тук, че испанка  - Julia  се нарича и аз сериозно я следя, тя има хубави рецепти,  приготвя холандски ябълкови  банички, но няма лошо, видяла е от някъде рецептата и я приготвила, а аз от нея я взех и я представям. Съвсем обикновена с ябълки на кубчета с подправки в готово бутер тесто.
2 правоъгълни листа - тънко бутер тесто
3  средно големи - ябълки
1 с . л - лимонов сок
2 пакетчета -  ванилово-канелена захар
2 с . л -  стафиди
2 с . л - едро смлени бадеми
яйце за намазване на баничките
кафява захар за поръска
Ябълките се обелват и нарязват на големи кубчета. Изсипват се в тиган, поливат се с лимонов сок, прибавя се ванилово-канелената захар, стафидите и 1 с . л . вода. (ако се прецени, че захарта е малко от пакетчето се добавя още 1/2 с. л . захар, но за моя вкус беше достатъчна).  Оставят се на умерен котлон за заври за 3 - 5 минути. Сместа трябва да е по скоро суха. Охлаждат се напълно и тогава се прибавят нарязаните бадеми.
Размразеното  бутер тесто се отваря и разрязва на квадрати 12/12 см. Във всеки квадрат се поставя по 1  1/2 пълна с. лъжица от ябълковата смес. Затваря се на триъгълник и се запечатва с вилица. 
Готовите банички се намазват с разбито яйце и се посипват с кафява захар.
Пече се на 200 градуса за около 12- 15   минути, до хубаво златисто.



Коментари

Популярни публикации