ДОМАШНА МЕКСИКАНСКА САЛЦА В РЕСТОРАНТСКИ СТИЛ


Попаднах на рецептата преди седмици съвсем случайно, най долу ще пусна и източник към нея. Не очаквах нещо специално, напротив,  може би и заради това я бях оставила настрана. Днес, за вечеря се поискаха пържени картофи, обикновени пържени картофи, и веднага се сетих да пробвам тази салца към картофите. Голям разкош, разядка невероятна, но има едно условие, трябва да е люта, защото това е Салца мексикана, а този вид салци винаги са много люти.
1 консерва - домати
1 малка глава стар - лук
1 - 2 чушки - халапеньо
1 1/2 ч . л - смлян кимион
1 ч . л - сол
1 ч . л - кристална захар
1 шепа - кориандър или магданоз
3 с. л - сок от лайм
и още
1  консерва - царевица
1 консерва - червен боб/бял
Всички съставки без царевицата и боба се слагат в кухненски робот / блендер, за да се смелят на пулсации. В зависимост от желанието може да се смели до паста, или да има малки парченца, аз смлях всичко до паста. Изсипва се в купа и се добавя царевицата , боба и по вкус още малко сол и смлян черен пипер, разбърква се.  Това е.
- ако не се разполага  с чушки халапеньо се ползва чушка Чили. По избор може семената да се отстранят, така ще бъде малко по слабо люта, но аз не ги отстраних, оставих ги и се получи една разкошна приятно люта разядка, като съм ползвала само една чушка.
https://www.lifeloveandsugar.com/recipes/


Коментари

Популярни публикации