ПИКАНТНИ ТИКВИЧКИ С КАРТОФ И ОРИЗ НА КОТЛОН


2 - тиквички на едри кубчета
2 - картофа на по-дребни кубчета
1  връзка - пресен лук
1 - червена чушка на дребни кубчета
1 малък - домат
100 г - ориз
1/4 ч . л - чесън на прах
1/2 ч. л - смлян черен пипер
1/2 ч . л - кайенски пипер
1 ч . л - сол
около 60 мл - зехтин Екстра Върджин
копър
В дълбока тенджера  с дебело дъно  се  загрява зехтин.  Задушава се наситнен лук за 1 -2 минути , а след това кубчетата чушка и тиквичките. Разбърква се, за да се омазнят добре в мазнината. Прибавят се и картофите, разбърква се добре. Сваля се от котлона и се добавя кайенски пипер, чесън на прах и измития ориз. Връща се на котлона и добре се разбърква. Оставя се , докато зърната ориз станат стъклени при разбъркване и ниска температура на огъня. Долива се топла вода, добавя се сол и смлян черен пипер. Оставя се да къкри на котлона, докато картофите  омекнат и ориза е напълно готов. По време на готвенето се прибавя по -малко топла вода, за да не захване на дъното на тенджерата. Към края на готвенето се добавя и малък нарязан на дребни кубчета домат. Оставя се на слаб котлон , докато остане на мазнина. Поръсва се с наситнен копър.




Коментари

Популярни публикации