ТИКВИЧКИ БЮРЕК НА ФУРНА


около 800 г - тиквички
150 г - краве сирене
2 - яйца М
връзка - копър
и още
2 - яйца за панировка
галета за овалване на тиквичките
сол, смлян черен пипер
Фурна - 190 градуса
Плоска тава покрита с хартия за печене и посипана с малко зехтин.
Тиквичките не се обелват, те са много свежи и се нарязват на ленти около 0.5 см. Ако са прекалено дълги се срязват на две. Посипват се със сол и се поставят в гевгир за около 30 минути. След това се изплакват под вода. Подреждат се върху домакинска хартия , за да се подсушат добре.
В купа се смесва натрошеното сирене, малко смлян черен пипер и яйцата. Ако сместа е по течна се добавя около 1 до 2 с . л.  галета. С тази смес се намазва една тиквичка и се покрива с друга, да се получи "сандвич". Всеки сандвич се овалва в яйца , а след това в галета. Подреждат се в тавата и се поливат със струйка зехтин.
Пече се на 190 градуса за около 30 - 40 минути, да имат хубава хрупкава коричка.
Поднасят се с гъсто кисело мляко.
https://inthebeniskitchen.com/2019/09/08/%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D1%8E%D1%80%D0%B5%D0%BA/



Коментари

Популярни публикации