ЧАЕНИ БИСКВИТИ С КИСЕЛО МЛЯКО И МАЛКО ШОКОЛАД


Рецепта за обикновена,  непретенциозна бисквитка, но с ронлива консистенция и е  много подходяща за сутрешното кафе или чай. 
320 г - универсално брашно
30 г - картофено нишесте
100 г - кристална захар
1 пакетче - ванилин
настъргана кора от 1/2 лимон
8 г - бакпулвер
щипка - сол
60 мл - олио
1 - яйце L
100 г - гръцко кисело мляко
по желание -  50 г шоколад
В купа се смесва брашното, нишестето, захарта, бакпулвера, щипката сол и лимоновата кора. Разбърква се и се прибавя олиото, ванилина и се разбърква с вилица, докато се получи пясъчна смес. Добавя се яйцето и кисело мляко.  Омесва се тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 40 - 50 минути.
Тестото може да се раздели на две части, като в едната се добави около 50 ситно нарязан шоколад.

От охладеното тесто се откъсват топчета по 20 г всяко. Оформят се на фитилче около 10 - 12 см с дебелина около 1.5 см. Свързват се двата края, оформя се геврече.
Подреждат се в тава покрита с хартия за печене с разстояние едно от друго.
Пече се на 180 градуса за около 15 - 17 минути, без да се препичат. При мен печенето беше около 15 минути, не повече. Бисквитката трябва леко да е порозовяла отстрани.
Изваждат се, охлаждат се.
Поднасят се с чашка хубаво кафе.
https://blog.cookaround.com/cucinareecomeamare/





Коментари

Популярни публикации