ШОКОЛАДОВА ТОРТА С КОКОСОВ КРЕМ


КРЕМ
50 г - кристална захар
20 г - царевично нишесте
1 пакетче -  ванилия
250 мл - горещо прясно мляко
30 г - кокосово брашно. Моля обърнете внимание , че това не са кокосови стружки, а кокосово брашно, има голяма разлика между двете.
ШОКОЛАДОВА ТОРТА
4 - яйца L
180 г - кристална захар
100 мл - олио
100 мл - прясно мляко, стайна температура
170 г - универсално брашно
30 г - висококачествено какао
2 ч . л - бакпулвер
щипка  - сол
Фурна - 170 градуса
Кръгла форма с ринг 24 см с хартия за печене на дъното и намаслени стени
1. КРЕМ
В купа се изсипва захарта, нишестето, ванилията и се разбърква с телена бъркалка. Добавя се на струйка горещото прясно мляко и се разбърква с бъркалката, до гладкост. Връща се сместа обратно в тенджерата и се сварява крем за около 3 - 5 минути, той няма да стане много гъст, така трябва да остане. Сваля се от котлона и се прибавя кокосовото брашно и много добре се разбърква. Сега вече се получава много гъст крем, покрива се плътно с фолио и се оставя настрана.
ШОКОЛАДОВА ТОРТА
В купа се счупват яйцата,  добавя се захарта, солта и с миксер се разбива,  докато удвоят обема си, за около 6 - 7 минути, но не е необходимо сместа да пада на панделка. При разбиване на ниска скорост се прибавя на струйка олиото, млякото и брашното, разбива се, докато се усвои брашното, това е за кратко. През цедка се прибавя какаото и бакпулвера. Разбива се за кратко до гладка смес.
Приготвя се формата и сместа се дели на две равни части. За удобство предварително я измерих на електн. кантарче, или се пада около 350 - 360  г на блат.  Така приготвена се поставя в затоплена фурна на 170 градуса за 20 минути. Изважда се от фурната и се покрива с охладения кокосов крем. През времето на изчакване той доста се с сгъстил, затова може да се постави с помощна на сервизен нож, или както аз направих накъсвах го на дребни парченца, които поставях едно до друго основно по средата, нека от външните части да има един пръст незапълнен с крем, който след това с леко в влажна супена лъжица внимателно разпределих върху шоколадовия блат. Тук се изисква малко повече търпение, но става добре. Отгоре се излива останалата част от сместа на  шоколадовата торта, като първо се запълва странично, а след това се разпределя и по средата.  
Допича се на 170 градуса за още 25 минути. 
Изважда се от фурната, оставя се за 15 минути и след това се освобождава ринга. Охлажда се напълно и се сервира на тортени парчета.
https://www.fattoincasadabenedetta.it/



Коментари

Популярни публикации