КЕЙК ПУДИНГ С КИСЕЛО МЛЯКО, ПРАСКОВИ И ФИЛИРАН БАДЕМ


250 г - универсално брашно
250 г - кисело мляко
3 - яйца L, стайна температура
100 мл - олио
180 г - кристална захар
2 'ч.  л . бакпулвер
щипка - сол
капка бадемов екстракт
1 ч. л - ванилия
3 големи - праскови
филиран бадем



Фурна -  180 градуса
Кейкова форма облечена с хартия за печене - 28/12 см
Прасковите се обелват и две от тях се нарязват на кубчета , а другата ще се нареже на филийки.
Яйцата и захарта, ванилията и бадемовия екстракт/есенция се разбиват с миксер до тройно увеличаване на обема им. Сместа почти трябва да пада като панделка, това е около 5 минути. Прибавя се киселото мляко, разбива се и следва олиото и се разбива за кратко, около 30 секунди. Започва да се прибавя брашното разбъркано с бакпулвера и солта на три порции.  Прибавят се нарязаните на кубчета праскови и с шпатула хубаво се разбърква сместа , за да се разпределят правилно.
Цялата смес се изсипва в кейковата форма. Отгоре по средата се подреждат с леко прихлупване филийките праскови. От страни се посипва обилно филиран бадем.
Пече се на 180 градуса за около 50/60 минути или до суха клечка поставена по средата.
Изважда се от фурната и се оставя да се охлади за около 30 минути, а след това се поставя върху решетка.
https://www.fattoincasadabenedetta.it/55winston55/






Коментари

Популярни публикации