БРАУНИ С ВИШНИ


Няколко рецепти за брауни сладкиши съм пускала и това е поредната , но е от руската кухня. Всичките рецепти са много добри, едното е много шоколадово, другото е по-малко, а това е много шоколадово и  сочно с допълнението от вишни. Да се приготви брауни, независимо дали само с шоколад, кафе и какао или с плодове отгоре разхвърляни , е много лесно, няма никакво усилие, и винаги завършва с прекрасен резултат. Единственото което трябва да се спазва е да не се разбива прекалено много  с миксер  и да се спазват минутите за изпичане, за да може да се превърне точно онова брауни с плътна шоколадова структура, а не в кейков сладкиш.
200 г - шоколад
180 г - масло
4 - яйца L
100 г - светло кафява захар
2 с . л - висококачествено какао
100 г - универсално брашно
200 г вишни, ползвах замразени



Фурна 180 градуса
Квадратна форма изцяло покрита с хартия за печене 20/20 см.
Разтопява се на водна баня маслото и шоколада, охлажда се до стайна температура.
С миксер се разбиват яйцата и захарта за не повече от 2 до 3 минути. Добавя се разтопеното масло и шоколад и се разбърква докато се приеме с телена бъркалка. Над купата се пресява брашното и какаото. Разбърква се с бъркалката.
Изсипва се във формата, заглажда се и се разхвърлят плодовете.
Пече се на 180 градуса, за не повече от 30 минути.
Изважда се и напълно се охлажда в самата форма.
Нарязва се на квадрати.
https://www.edimdoma.ru/



Коментари

Популярни публикации