СОЛЕН КЕЙК СЪС СИРЕНЕ, КОЛБАС И ПОРЪСЕН СЪС СЕМЕНА
270 мл- топло прясно мляко
300 г - универсално брашно
3 - яйца L
5 с . л - олио
50 г - натрошено краве сирене
10 г - бакпулвер
150 г - салам Чоризо, или друг по избор
100 г - кашкавал
1 ч . л - сол
за поръска - микс от семена
Яйцата се разбиват с телена бъркалка. Добавя се млякото, олиото, натрошеното сирене, брашното с бакпулвера. Разбърква се добре отново с телената бъркалка. Добавят се на кубчета нарязаните кашкавал и колбаса и се посолява със солта, отново се разбърква. Готовата смес се изсипва в кейкова форма покрита на дъното с хартия за печене и размер около 26-28/12 - 13 см. Поръсва се обилно със семена по избор, както аз го поръсих със сусам и маково семе.
Пече се в затоплена фурна на 170 градуса за около 40/45 минути, или до сухо шишче поставено по средата на кейка.
http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.com/
Коментари