РОШАВИ МАСЛЕНИ БИСКВИТИ С ЯБЪЛКА ОТ SASHKA DIMITROVA


2 - яйца М
100 г - масло на стайна температура
120 г - кристална захар
350 г - универсално брашно
10 г - бакпулвер
щипка - сол
1 пакетче - ванилова захар
200 г - обелени ябълки
70 г - пудра захар + 1 ч . л  канела
лимонов сок
Фурна - 180 градуса
Две плоски тави с хартия за печене.
Ябълките се обелват и нарязват на дребни кубчета 1 - 1.5 см. напръскват се с лимонов сок, разбъркват се  и се оставят настрана до ползването им.
С миксер се разбиват яйцата и захарта , докато увеличат обема си, за около 3 - 5 минути. Сместа не е необходимо да пада на панделка, но видимо да е увеличила обема си . Добавя се мекото масло и ваниловата захар и отново се разбива за около 3 минути. Добавя се пресятото брашно с бакпулвера и щипката сол при непрекъснато разбиване. Тестото става много по-гъсто от кейковото. Прибавят се кубчетата ябълки и се разбърква, за да се разпределят правилно.
С чаена лъжичка, или малка сладоледена лъжица се загребва от сместа и се поставя купчинка върху хартията за печене с разстояние една от друга.
Пече се в затоплена на 180 градуса за около 15 минути , или щом започне да се забелязва зачервяване на основата на бисквитката и отгоре леко е порозовяла се изваждат веднага.
Още топли се поръсват с пудра захар смесена с канела на прах.
https://hitrinibg.com/biskviti-s-yabalki/



Коментари

Популярни публикации