МИНИ ЯБЪЛКОВ ПАЙ ОТ McDONALD`S

4 -  обелени ябълки на кубчета
57 г - масло
115 г - светло кафява захар
2 ч . л - канела на прах
щипка - сол
сок от 1 лимон
3 равни ч . л - царевично нишесте
2 листа от тънкото бутер тесто
за намазване - 1 яйце с 1 ч . л . прясно мляко
кафява захар за поръсване

Фурна - 200 градуса

Плоски тави застлани с хартия за печене

В купичка се  разтваря нишестето с 1 - 2 с . л . студена вода.  Оставя се настрана.

В тенджера се изсипват ябълките на кубчета, прибавя се захарта,  щипката сол, лимоновия сок, и канелата. Добре се разбърква и се поставя на умерен котлон, докато течността, която се се появи се редуцира наполовина и кубчетата ябълки омекнат, но не и да станат на каша. . Добавя се разтвореното нишесте и енергично се разбърква, за не повече от 2  до 3 минути. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади на стайна температура. Сместа може да се съхранява в хладилник до 5 дни, може да бъде  и замразена във фризер. 

Отваря се  лист бутер тесто. С линия се разчертават правоъгълници 12/15 см и се изрязват. По средата се изсипват по 2 ч . л . от ябълковата смес, прихлупват се и се притиска с пръсти тестото, а след това и с вилица. 

Подреждат се в тава. Намазват се с разбито яйце с 1 ч  л . прясно мляко. С остър нож се разрязва на три места и се посипват  със захар.

Пече се на 200 градуса за 20 -25 минути или до хубаво зачервяване.

https://www.biggerbolderbaking.com/




Коментари

Популярни публикации