МИНИ ЯБЪЛКОВ ПАЙ ОТ McDONALD`S
Фурна - 200 градуса
Плоски тави застлани с хартия за печене
В купичка се разтваря нишестето с 1 - 2 с . л . студена вода. Оставя се настрана.
В тенджера се изсипват ябълките на кубчета, прибавя се захарта, щипката сол, лимоновия сок, и канелата. Добре се разбърква и се поставя на умерен котлон, докато течността, която се се появи се редуцира наполовина и кубчетата ябълки омекнат, но не и да станат на каша. . Добавя се разтвореното нишесте и енергично се разбърква, за не повече от 2 до 3 минути. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади на стайна температура. Сместа може да се съхранява в хладилник до 5 дни, може да бъде и замразена във фризер.
Отваря се лист бутер тесто. С линия се разчертават правоъгълници 12/15 см и се изрязват. По средата се изсипват по 2 ч . л . от ябълковата смес, прихлупват се и се притиска с пръсти тестото, а след това и с вилица.
Подреждат се в тава. Намазват се с разбито яйце с 1 ч л . прясно мляко. С остър нож се разрязва на три места и се посипват със захар.
Пече се на 200 градуса за 20 -25 минути или до хубаво зачервяване.
https://www.biggerbolderbaking.com/
Коментари