ПОРТУГАЛСКИ ДЕСЕРТ - MOLOTOFF
Разкошен лек десерт обвит в топъл карамел, какво повече е необходимо....освен останали белтъци, които много често замразявам и вместо да запълвам малкото си фризерно пространство мога да ги превърна набързо в този пухкав сладкиш. Това е от онези леки десерти, при които хапваш нещо, но гълташ нищо и въпреки това си заслужава вниманието ни. Най- хубав е, когато е поднесен леко топъл.
Кръгла форма d -20 см без ринг!
В касерола се приготвя карамелът. След като добие златист цвят се изсипва по стените на формата, оставя се настрана.
Белтъците и щипката сол много добре се разпенвят. По - малко се добавя двата вида захар и се разбиват на висока скорост, докато се превърнат в твърд сняг. Изсипва се белтъчната смес във формата, леко се заглажда. Така приготвен се поставя в по - голяма тава, за да се пече на водна баня. Налива се в тавата гореща вода, до половината на формата. Водата може и да е студена, не е от значение.
Пече се на 180 градуса за 20 минути. Оставя се във фурната на отворена вратичка за около 10 минути, така няма да спадне драстично, и след това се обръща в сервизна чиния. Обръщането става лесно.
Коментари