ПАСТА СЪС СМЕТАНОВ СЪС, ГЪБИ И ЧИПС БЕКОН
Пастата се сварява според указанието на опаковката. Оставя се настрана, но не се отцежда.
В голям сух тиган се поставят кубчетата бекон и се запържват до тъмно златисто, при периодично разбъркване. Това означава да си пуснат цялата мазнина и на опитване да бъдат напълно сухи и много хрупкави. Изваждат се с решетъчна лъжица и се оставят настрана.
В същата мазнина се прибавят гъбите нарязани на филийки, не е необходимо да са тънко нарязани. Посоляват се със сол и се оставят при разбъркване да се задушават. След като се готови се налива сметаната, и се прибавят всички сухи подправки. Оставя се на умерен котлон да се редуцира, това е за около 3 - 4 минути., но след като заври сместа. Отцежда се пастата и се прибавя в тигана, разбърква се добре. Налива се един черпак от водата, в която се е варила и се оставя на умерен котлон, само докато се стопли отново. Сервира се посипана с чипс - бекон и настъргано пармиджано , по избор.
Коментари
Имате невероятни рецепти, които са представени по уникален начин. Дерзайте!