ПАСТА СЪС СМЕТАНОВ СЪС, ГЪБИ И ЧИПС БЕКОН


1 опаковка - паста ,  по избор, букатини, спагети или друга 
300 г - печурки
250 г - бекон
400  - 450 мл - сметана,  30%
по избор за поръска пармиджано
сол, черен пипер, щипка- две мащерка, щипка - две риган, щипка - две сух босилек, Нямах в момента пресен и затова ползвах  сух босилек.

Пастата се сварява според указанието на опаковката. Оставя се настрана, но не се отцежда.

В голям  сух тиган се поставят кубчетата бекон и се запържват до тъмно златисто, при периодично разбъркване.  Това означава да си пуснат цялата мазнина и на опитване да бъдат напълно сухи и много хрупкави. Изваждат се с решетъчна лъжица и се оставят настрана.

В същата мазнина се прибавят гъбите нарязани на филийки, не е необходимо да са тънко нарязани. Посоляват се със сол и се оставят при разбъркване да се задушават. След като се готови се налива сметаната, и се прибавят всички сухи подправки. Оставя се на умерен котлон да се редуцира, това е за около 3 - 4 минути., но след като заври сместа.  Отцежда се пастата и се прибавя в тигана, разбърква се добре. Налива се един черпак от водата,  в която се е варила и се оставя на умерен котлон,  само докато се стопли отново. Сервира се посипана с чипс - бекон и настъргано пармиджано , по избор.




Коментари

Теди каза…
Тази паста звучи изключително апетитно. Задължително трябва да се пробва.
Имате невероятни рецепти, които са представени по уникален начин. Дерзайте!

Популярни публикации