ОРЕХОВО - ШОКОЛАДОВА СНЕЖНА ТОПКА

Снежната бисквитка е невероятен избор за коледната маса. Богата маслена бисквита с хрупкав пълнеж от ядки и шоколад ги правят неудържими на вкус. Бисквитката се овалва два пъти в пудра захар , за да се създаде ефектът на снега. Захарта е добре балансирана и добре кореспондира с шоколада. Изглеждат красиво и са подходящи за малък подарък на гостите ни. Рецептата е лесна и бърза,  без изискани съставки  и си заслужава да се опитат. Бисквитката е любов от първата хапка!

113 г - масло на стайна температура
30 г . - кристална захар
1 ч . л - екстракт ванилия
1/4 малка ч . л - сол
125 г - универсално брашно
100 г - ситно смлени орехи, но не и да са на брашно!
120 г - черен шоколад на по-дребни  кубчета
120 г - пудра захар за овалване

В купата на миксера се разбива маслото и захарта до светъл крем. Добавя се солта и ванилията и отново се завърта на един - два оборота. Постепенно се добавя брашното, като се редува със смлените орехи. Оформя се тесто, завива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилник. От охладеното тесто се загребва с чаена лъжичка, това е около 20 г всяка бисквитка, колкото орех. Оформя се на топче , а след това се притиска до малка питка. По средата се поставя малко блокче шоколад и отново се завива на топче. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене. 

Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за 11 - 12 минути. Бисквитата не трябва да се препича, защото ще се спука.

В купа се изсипва пудрата захар. Още докато са топли внимателно се овалват бисквитките. Подреждат се в страни да се охладят и след това още веднъж се овалват в пудра захар.

https://www.homecookingadventure.com/recipes/chocolate-stuffed-snowball-cookies



Коментари

Marcheva каза…
Да, 120 г шоколад е, но е много, по-добре е около 100 г. Благодаря!

Популярни публикации