ОРЕХОВО - ШОКОЛАДОВА СНЕЖНА ТОПКА
Снежната бисквитка е невероятен избор за коледната маса. Богата маслена бисквита с хрупкав пълнеж от ядки и шоколад ги правят неудържими на вкус. Бисквитката се овалва два пъти в пудра захар , за да се създаде ефектът на снега. Захарта е добре балансирана и добре кореспондира с шоколада. Изглеждат красиво и са подходящи за малък подарък на гостите ни. Рецептата е лесна и бърза, без изискани съставки и си заслужава да се опитат. Бисквитката е любов от първата хапка!
В купата на миксера се разбива маслото и захарта до светъл крем. Добавя се солта и ванилията и отново се завърта на един - два оборота. Постепенно се добавя брашното, като се редува със смлените орехи. Оформя се тесто, завива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилник. От охладеното тесто се загребва с чаена лъжичка, това е около 20 г всяка бисквитка, колкото орех. Оформя се на топче , а след това се притиска до малка питка. По средата се поставя малко блокче шоколад и отново се завива на топче. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене.
В купа се изсипва пудрата захар. Още докато са топли внимателно се овалват бисквитките. Подреждат се в страни да се охладят и след това още веднъж се овалват в пудра захар.
https://www.homecookingadventure.com/recipes/chocolate-stuffed-snowball-cookies
Коментари