БИСКВИТИТЕ НА Dr OETKER - HUSAREN KRAPFEN


200 г - универсално брашно
75 г - пудра захар
1 пакетче - ванилова захар
щипка  - сол
2 - яйчени жълтъка 
150 г - масло на стайна температура
100 г - лешниково брашно
ПЪЛНЕЖ
5 с . л - желе от касис или малина
5 с . л - желе от портокали или кайсия
Фурна 180 градуса
В купата на миксера  се смесва брашното, пудрата захар, ваниловата захар и щипката сол.
Добавя се маслото на кубчета и се замесва тесто, което става на големи трохи. Добавят се жълтъците и се замесва тесто, което е меко и нелепнещо. Накрая се прибавя и лешниковото брашно и се размесва добре. Тестото се оформя на диск и се оставя в хладилник за 1 час.
От охладеното тесто се откъсва парче, което се оформя на топче между дланите. Топчетата трябва да имат еднакъв размер, примерно 20 - 21 грама и за целта се ползва кантарче. 
Готовите топчета се подреждат в тава покрита с хартия за печене. С дръжка на дървена лъжица се натиска точно по средата , за да се образува вдлъбнатина, без да се стига до дъното на бисквитката. 
В два поша се изсипват лъжиците желе и с тяхна помощ се поставя в дупката на бисквитката сладкото, като се редува една тъмна, една светла бисквитка.

Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за около 10 - 12 минути. 
Бискивтката не трябва да се препича и при мен печенето беше точно 10 минути. Ако се докосне  отгоре докато е във фурната все още тя ще бъде мека и ще изглежда сурова, но ще има достатъчно изпечено дъно и веднага се изважда, бисквитката е напълно изпечена. Оставят да се охладят в самата тава, а след това се съхраняват в кутия, /буркан на хладно място. Имат дълъг срок на годност.




Коментари

Популярни публикации