СОЛЕНКИ С ПАРМИДЖАНО - FROLLINI AL PARMIGIANO

Рецептата е за вкусни соленки с пармезан, които са идеални за чашка аперитив. Основата е маслено тесто и добавка на пармиджано и подправки, които могад да бъдат по избор, зелени ароматни подправки или пикантни. Приготвих рецептата така, като я видях , на за следващ път ще добавя наситнен босилек и лют кайенски пипер, но всичко е по избор и усещане.

100 г - настъргано пармиджано
90 г - студено масло
125 г - универсално брашно
щипка сол
щипка-две смлян черен пипер
и още
белтък за намазване, черен кимион, или кедрови ядки, розов сечуански пипер, розмарин


Брашното се изсипва в купа, заедно със сиренето, разбърква се. Отгоре се добавя маслото, подправките и с ръка се омесва до тесто. Тестото е меко и нелепнещо, брашно повече не се добавя.  Поставя се между две хартии за печене и се разточва с точилка с дебелина около 6 - 7 мм. Нека бисквитката да е по-плътна, по-дебела, по -вкусна става. Разточеното тесто се изрязват бисквитки , примерно с форма за звезда. Подреждат  се в плоска  тава покрита с хартия за печене с малко разстояние една от друга. Намазват с белтък и се посипват с черен кимион и розов сечуански пипер. Разбира се , че може да се посипят с лют кайенски пипер, или друго по избор.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за 10 минути. Не се препичат.







Коментари

Анонимен каза…
Здравейте, направих тези соленки, но моите станаха ронливи. Имате ли представа защо? Спазих точно рецептата, ползвах брашно от лимец.
ММ каза…
Здравейте! Благодаря за коментара! Много пъти ги правя тези соленки, много се харесват у дома, и до момента не съм имала проблем, но работя с обикновено бяло брашно с брашно от лимец не смятам ,че ще се получат, различна е структурата на универсалното брашно и брашното от лимец. Поздрав! Марчева

Популярни публикации