СОЛЕНКИ С ПАРМИДЖАНО - FROLLINI AL PARMIGIANO
Рецептата е за вкусни соленки с пармезан, които са идеални за чашка аперитив. Основата е маслено тесто и добавка на пармиджано и подправки, които могад да бъдат по избор, зелени ароматни подправки или пикантни. Приготвих рецептата така, като я видях , на за следващ път ще добавя наситнен босилек и лют кайенски пипер, но всичко е по избор и усещане.
100 г - настъргано пармиджано
90 г - студено масло
125 г - универсално брашно
щипка сол
щипка-две смлян черен пипер
и още
белтък за намазване, черен кимион, или кедрови ядки, розов сечуански пипер, розмарин
Брашното се изсипва в купа, заедно със сиренето, разбърква се. Отгоре се добавя маслото, подправките и с ръка се омесва до тесто. Тестото е меко и нелепнещо, брашно повече не се добавя. Поставя се между две хартии за печене и се разточва с точилка с дебелина около 6 - 7 мм. Нека бисквитката да е по-плътна, по-дебела, по -вкусна става. Разточеното тесто се изрязват бисквитки , примерно с форма за звезда. Подреждат се в плоска тава покрита с хартия за печене с малко разстояние една от друга. Намазват с белтък и се посипват с черен кимион и розов сечуански пипер. Разбира се , че може да се посипят с лют кайенски пипер, или друго по избор.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за 10 минути. Не се препичат.
Коментари