СОЛЕНИ МЪФИНИ СЪС СИРЕНЕ И ЗЕЛЕНИ ПОДПРАВКИ

100 г - кашкавал,( ползвах Чедър- син и е много подходящ,  също така е подходящо и пушена Скаморца, но е въпрос на избор)
100 г - краве сирене
50 г - универсално брашно
5 - яйца L
1 ч . л .- бакпулвер
2 с . л - зехтин/ олио
2 стръка - пера от зелен лук
5 - 6 стръка - магданоз
5 - 6 стръка - копър
1/4 ч. л - сол
1/4 ч . л - смлян черен пипер, по избор
1/4 ч . л - червен пипер, по избор
Силиконова форма за мъфин или метална, но добре намаслена с 12 бр гнезда.
Настъргват се сирената на едро ренде. Смесват се със ситно нарязаните стръкове лук, магданоз, копър и солта. По избор се добавят показаните подправки, двата вида пипер,  аз ги добавих и стана  много приятно ароматна смес. С вилица се разбиват яйцата и се добавят към сместа, следва брашното с бакпулвера, и следва мазнината. Добре се разбърква. Разпределя се по мъфин формите.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за около 20 - 22 минути.

Изваждат се, оставят се за 4 - 5 минути да се охладят и се освобождават от формите.
Сервират се топли или студени, но и двата вида са много хубави, а в компанията на чаша вино е още по -добре.





Коментари

Популярни публикации