ОРИГИНАЛНАТА ФРЕНСКА БИСКВИТКА - МАДЛЕН


Не съм убедена, че това е оригиналната френска бисквитка Мадлен, защото рецептата е от италиански кулинарен сайт, но независимо от това тя е прекрасна, вкусна, нежна и се топи в устата, остава и само чашка черно кафе и денят започва прекрасно!

2 - яйца L
125 г - кристална захар
125 г -  брашно за сладкиши и торти
125 г - разтопено масло
1 ч . л - бакпулвер
настъргана кора от 1 лимон
1 ч . л - ванилова паста
по избор - разтопен шоколад

Яйцата се разбиват със захарта до хубаво разпенване, не е необходимо сместа да пада на панделка. добавя се разтопеното масло, брашното с бакпулвера и се разбива на ниска скорост на миксера. Прибавя се лимоновата кора и ванилията. Готовата смес се оставя на студено за повече от 1 час. Така тя ще се стегне и ще стане гъста и плътна.
Приготвят се формите за мадлени, като всяко гнездо с пръсти се намазва много хубаво с меко масло. Във всяка формичка се поставя по 1 ч. л и малко повече от сместа, без да прелива.  Не се разпределя, по време не печенето бисквитката сама ще заеме формата.
Пече се на 190 градуса за около 10 - 12 минути, нека да получи добър загар.
След като са готови се изваждат и се охлаждат в самата форма, а след това се изваждат върху решетка. По избор може да се покрият с разтопен шоколад, а това става като с разтопен шоколад добре се намазва формата за бисквитката и се поставя самата бисквита. Оставя се да се стегне и се изважда.
Важното е при тези бисквити да се получи така очакваното подуване, хълмче, аз го наричам копче на бисквитката, това означава, че е добре приготвена. 


Поръсват се с пудра захар.




Коментари

Популярни публикации