КИШ С БРОКОЛИ, СИРЕНЕ, СМЕТАНА И ГЪБИ
500 г - броколи
200 г - сирене Чедър или Моцарела
50 мл - прясно мляко
200 мл - сметана 30%
5 - яйца L
шепа - дребни печурки
1 ч . л - сол
1 ч . л - смлян черен пипер
1/2 ч . л - смляно индийско орехче
малко масло за намазване на тавичката
Фурна - 180 градуса
Кръгла тавичка d 20 см намаслена с парче меко масло.
Броколите се накъсват на розички и се слагат в купа подходяща за MW с 1 с . л . вода. Завъртат се за 2 минути и се изваждат. Ако не се ползва MW се заливат с вряща вода и веднага се отцеждат. Подреждат се в добре намаслената тавичка на един ред, а между тях се разхвърлят малкото гъби нарязани на филийки. Върху тях се настъргва сиренето Чедър.
В купа се разбиват яйцата, прясното мляко, сметаната и се добавят подправките.
Сместа се излива върху сиренето.
Пече се на 180 градуса за около 35 - 40 минути. ( при моята фурна бяха готови за 35 минути).
Охлажда се за кратко и се нарязва на тортени парчета в компанията на свежа зелена салата.
Коментари