САЛАТА С ЦВЕТНА ПАСТА, ЯЙЦА, КИСЕЛИ КРАСТАВИЧКИ И ШУНКА

 

Случайно ако са останали боядисани яйца след великденските празници и се чудите какво да ги направите, направете тази разкошна, богата цветна салата.
300 г - разноцветна паста
6 бр - кисели краставички
300 г - хубава суха шунка
2 - средно големи моркова
4 - сварени яйца
4 с . л - майонеза Hellmann`s
200 г - заквасена сметана
2 с . л - настъргано сирене, Пекорино или Грана падано, по избор е
сол на вкус, бял пипер за поръска, лимонов сок на вкус
Пастата се сварява според указанието на производител. Отцежда се.
Морковите се настъргват на ситно ренде.
Шунката се нарязва на много дребни кубчета, също и киселите краставички. 
Яйцата се настъргват на едро ренде.
В купа се изсипва сметаната, майонезата, малко лимонов сок на вкус, поръсва се със смлян бял пипер, малко сол на вкус и се прибавят настърганите моркови, яйцата, шунката и киселите краставичка. Добре се разбърква и отгоре се добавя пастата, разбърква се. 
Посипва се с настърганото сирене. Покрива се с фолио и се оставя в хладилник за 1 час, да се охлади.



Коментари

Популярни публикации