ДЕКАДЕНТСКИ БИСКВИТИ С ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО


До момента не харесвах фъстъченото масло, не е моята храна и винаги съм се 
учудвала , как , най-вече американците, я мажат сутрин на филийка.  Така и с недоверие започнах биквитите, но тъй като са от прекрасен кулинар напълно се доверих.  Разбира се, че преди да започна да приготвям крема опитах фъстъченото масло, ами не е моята храна наистина, едно такова хем малко вкус на фъстък, хем като нищо..но ето че с добавката от още масло, захар, ванилия се получи разкошен много вкусен крем, заслужава си да се пробва. 
За да има еднаквост при бисквитата е необходимо сладоледена лъжица, не всеки разполага с такава, затова може да се работи със супена лъжица, като е пълна супената лъжица и с друга да се избутва върху тавата за печене, но има и още едно условие бисквитите трябва да са с еднакъв размер, за да се получи сандвич, затова по мое виждане, би трябвало всяка супена лъжица първо да мине през кантарче и тогава да се постави за печене заради тази еднаквост , която се търси, това е само като съвет.
260  г - универсално брашно
200 г - кристална захар
90 г - високомаслено какао
1/2 ч . л - бакпулвер
1/2 ч . л - сода бикарбонат
1/4  ч . л - сол
115 г - масло на стайна температура
175 мл - прясно мляко на стайна температура
125 г - заквасена сметана
1 - яйце L
1 ч . л - ванилия екстракт
КРЕМ
225 г - масло на стайна температура
250 г - фъстъчено масло
240 г - пудра захар
1 ч . л - ванилия екстракт
Фурна - 180 градуса
Две плости тави застлани с  хартия за печене
Тавите за печене, примерно тавите от фурната, се поставят без хартията да се загряват във фурната, докато се приготви сместа за  бисквитите. Непосредствено преди да се подредят бисквитите се изваждат, застилат се с хартия и се подреждат бисквитите за печене, това е едно от условията да се получи добра бисквитка.
Над купата на миксера се пресява брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта. Добавя се захарта и се разбърква с телена бъркалка. Отгоре се прибавя мекото масло на кубчета и се разбива първо на ниска скорост, а след това на средна за около 3 минути, или докато се съберат съставките.
В купа се изсипва прясното мляко, сметаната, яйцето и ванилията. Хубаво се разбива с телена бъркалка / вилица и наведнъж се изсипва в бисквитеното тесто. Разбива се до гладка смес. Тестото е тип кейково, но меко,  по-тежко и плътно.
Изваждат се горещите тави, покриват се с хартия за печене. Със средна по размер лъжица за сладолед, това е около 3.5 см, може и по-малка, се  загребва от тестото и се поставя топка върху хартията за печене. Бисквитите се подреждат с по-горямо разстояние,  около 5 см,  защото по време на печенето те ще се разлеят. С навлажнени пръсти със студена вода се минава много леко отгоре върху тестото за да може леко да се оформи, но не е задължително.
Така приготвени се поставят в горещата фурна на 180 градуса и се пече за около 14 - 15 минути или до суха клечка поставена по- средата на бисквитката.
Изваждат се и се охлаждат напълно.
КРЕМ
Над купата на миксера се пресява  пудрата захар. Добавя се фъстъченото масло, ванилията, мекото масло и се разбива до пухкав крем на средна скорост на миксера, а след това на висока. Получава се разкошен пухкав, нежен  крем, който е доста мек и трудно би се работило с него, затова се оставя за няколко часа в хладилник. За да не се изчаква излишно може да се приготви предварително.
Охладения крем се поставя в пош със затворена звезда.
На основата от половината  бисквити се поставя крем в по-голямо количество, нака да се усеща приятно  и се захлупва с друга бисквита, получава се сандвич. 
По всяка вероятност ще остане малко количество крем, по-добре да остане, отколкото да не стигне, който винаги може да се хапне върху препечена филийка.
Бисквтите се съхраняват в хладилник.





Коментари

Популярни публикации