КИШ С ТИКВИЧКИ

 

около 450 г - свежи тиквички
2 стръка - пресен чесън
2 стръка - пресен зелен лук
1/2 връзка -наситнен магданоз
1/2 връзка - наситнен копър
200 г - сирене Котидж
200 г - сирене Фета
100 г - кашкавал
2 бр - топено сирене
3 с . л - универсално брашно
4 - яйца L
150 г - гръцко кисело мляко
3 с . л - зехтин Екстра Върджин
1/2 ч . л - бакпулвер
сол и смлян черен пипер
допълнение - чесново кисело мляко и малко пържени пресни картофки
Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се поставят в цедка. Оставят се за няколко часа да се отцедят от излищната вода. Тъй като нямах никакво време да ги изчаквам ги отцедих само за 30 минути и ги прехвърлих в центрофугата за зеленчуци, завъртях няколко пъти и те бяха добре подсушени, това е само като идея.
В купа се настъргват всички сирена, а топеното сирене се нарязва на дребни кубчета. Добавя се наситнен магданоз и копър, чесъна и лука. Разбърква се. Отделно се разбиват яйцата с телена бъркалка, прибавя се киселото мляко , брашното с бакпулвера, зехтина още  малко сол, ако е необходимо и смлян черен пипер, разбърква се и се прибавя към сирената. Тиквичките се изтискват между двете длани и се прибавят и отново добре се разбърква до еднородна смес. Цялата смес се изсипва в добре намаслена тавичка и се пече на 170 градуса за около 40 минути или до хубава златиста коричка.
Ястието се сервира топло или студено с малко чесново кисело мляко.





Коментари

Популярни публикации