СОЛЕНКИ С МАГДАНОЗ, КОПЪР И ОРЕХИ


260 г - универсално брашно
2 - яйца L
120 г - масло, студено на кубчета 
1/2 връзка - магданоз
1/2 връзка - копър
80 г - смлени орехи
2 ч . л - сол
1 ч . л - смлян черен пипер
В купата на миксера се изсипва брашното и солта. Отгоре се прибавя студеното масло на кубчета и се разбива на средна скорост, докато се превърне в трохи. Добавят се орехите, наситнените магданоз и копър и смлян черен пипер. Разбърква се и се прибавят яйцата. Замесва се тесто, докато се оформи на топка, около 5 минути на средна скорост. Изважда се и се прехвърля върху свежо фолио, загъва се и се оставя за 1 час в хладилник.
Охладеното тесто се разточва с точилка върху малко брашно, или върху хартия за печене с дебелина около 4 - 5 мм. Разрязва се на квадратчета или друга форма по избор и малките соленки се подреждат в тава покрита с хартия за печене.
Пече се в затоплена фурна на 170 градуса за около 13 - 15 минути ,или докато крайчетата станат златисти.



Коментари

Популярни публикации