СОЛЕНИ ПРЪЧИЦИ


100 г- универсално брашно
100 г - настърган пармезан
1/2 ч . л - сол
1/4 ч . л - смлян черен пипер
1 ч . л - счукани семена от резене. Не пропускайте резенето, придава неповторим аромати вкус.
5 с . л - зехтин Екстра Върджин
4 - 5 с . л - студена вода
Брашното се смесва с останалите сухи продукти. Добавя се зехтина и се омесва тесто. Тестото е сухо,  затова се добавят няколко лъжици студена вода, при мен лъжиците бяха 4 с . л.  вода. Получава се средно твърдо тесто, което не лепи по пръстите на ръцете. Завива се в свежо фолио и се оставя на стайна температура за 20 минути.
Тестото се разточва на тънък лист , около 3 мм дебелина. С резачката за пици се нарязна на ленти, около 1 - 1.5 см.  Подреждат се в плоска тава върху хартия за печене. Останалите изрезки се събират, разточват и нарязват отново.
Пече се на 170 градуса за около 13- 15 минути, но се следят,  защото бързо прегарят и ако станат приятно златисти веднага се изваждат.
Охлаждат се и се поднасят примерно с чаша бяло вино, също може и свежа салата

Коментари

Популярни публикации