ПУРИЧКИ С ШОКОЛАД И ЛЕШНИЦИ


135 г - бланширани и леко запечени цели лешници
120 г - черен кувертюр
2 с . л - настъргана кора от портокал
2 с . л - кристална захар
180 г - рикота
40 мл - ликьор Cointreau
60 - 70 г - разтопено масло
около 1 пакет кори за баклава - ползвах турски кори за баклава, продават се и не е проблем да се закупят.
Не пропускайте настърганата портокалова кора, защото шоколад и портокал се обичат, те са любов от пръв поглед.
Лешниците се поставят в плоска тава и се запичат на 180 градуса за около 10 минути. 
В кухненски робот се смилат лешниците , шоколада и захарта, до трохи. Добавя се рикотата и се смилат отново, за да се разпредели правилно рикотата. По време на смилането се добавя и ликьора и трябва да се получи гъста паста. Пресипва се в пош и края на поша се отрязва, така че да може да се извади лесно плънката от края,  около1.5 -  2 см навътре. Оставя се настрана.
Отварят се корите и първата кора се намазва посредством силиконова четка с масло и върху нея се поставя още една кора , която също се намазва с масло. Така подредени една върху друга се разрязват на 4 квадрата, те не са точно квадрати , но да предположим, че стават на квадрат. В долната част на всеки квадрат по навътре от края -  1 см се постава от плънката, ще покажа в галерията от снимки , за да се  добие по-  добра представа. 

Първо се прегъват краищата от двете страни на пълнежа навътре и се завива руло. Получава се малко руло.


Подреждат се в тава върху хартия за печене с малко разстояние. Намазват се отгоре с останалото масло.
Пече се на 180 градуса за около 15 минути, до златисто.
Изваждат се , охлаждат се и се поръсват с пудра захар смесена с какао.






Коментари

Популярни публикации