СОЛЕНКИ С КРЕМ - СИРЕНЕ

 

250 г - масло на стайна температура
250 г - крем-сирене Филаделфия, или друго подобно с добър състав
1 ч . л - сол
400 г - универсално брашно
яйце за намазване на солнеките„
ким, маково семе, сусам, за поръска
С миксер се разбива маслото, крем-сиренето и солта до крем.  Прибавя се брашното  и се омесва меко тесто.  Офармя се на диск , завива се в свежо фолио и се оставя в хладилник за 30 - 40 минути.
Офладеното тесто се разточва върху малко брашно на кора с дебелина около 3 мм. С малки метални формички се изрязват фигури, по избор, при мен са малки сърца, кръгчета и малки цветя. 
Подреждат се в тава върху хартия за печене. намазват се с разбито яйце и се поръсват със семена по избор.
Пече се в затоплена фулна на 180 градуса за около 15 - 17 минути.




Коментари

Популярни публикации