МАГДАНОЗЕНИ КЮФТЕНЦА

 

4 големи връзки - магзаноз, около 300 г
1 връзка - зелен лук
1 връзка - копър
1 скилида пресован - чесън
сол, смлян черен пипер и смляно индийско орехче
2 - яйца
150 г - сирене Халуми, може да се ползва и обикновено краве сирене
1/2 ч . л - бакпулвер
100 - 150 г - брашно
20 г - масло

Нарязва се на ситно магданоза, копъра и лука, но само перата. Поставят се в касерола и се задушават за кратко с малкото масло, колкото да се омазнят. Прибавя се пресован чесън и подправките. Сваля се от котлона и се охлажда.
Прибавят се яйцата , брашното с бакпулвера, но се добавя брашното на порции, за да не стане прекалено суха сместа, тя трябва да е като гъсто кейково тесто. Накрая се добавя и настърганото сирене, разбърква се.



От сместа с лъжицата за сладолед се загребва   и се поставя в брашно, овалват се от всички страни.
Пържат се в сгорещено олио на умерен огън , за да може  кюфтенцето и отвътре добре да се сготви.
Изваждат се върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
Предлагат се с млечно-чеснов сос.









Коментари

Популярни публикации