БРИОШ КИФЛИ С РИКОТА И ПЪЛНЕЖ СЪС СЛАДКО ОТ ЧЕРЕШИ

 

500 г брашно - Минотоба
80 г - кристална захар
7 г - суха мая
щипка - сол
2 - яйца L
100 г - рикота
около 200 мл - прясно мляко
и за намазване - жълтък разбит с малко прясно мляко
В самата купа на миксера се изсипва маята и топлото прясно мляко. Разбъркват се и се добавя брашното на порции, като се включва и голямата бъркалка за тежко тесто. Добавя се захарта, рикотата и яйцата едно по едно. Тестото се измесва за около 10 минути на средна скорост на миксера. Трябва да се оформи на топка, леко да лепи по пръсните на ръката. Тук е мястото да спомена, че в това тесто няма никаква мазнина, тези кифли са изключително евтити като продукти, но въпреки това се получават разкошни меки, пухкави кифли. 
Готово измесеното тесто се покрива с фолио и се оставя да втаса за около 2 часа, или докато увеличи обема си двойно.
Втасалото тесто се разточва върху малко брашно на 40/35 см. Дели се през половината на две. Разделя се на правоъгълници по 8 - 10 см в ширина . Поставя се по 1 -  2 с . л сладко по избор, прихлупва се отстрани тестото и се завива кифла. (ползвах сладко от тъмни череши и добавях по 5 -6 бройки отцеден плод.)  Кифлите не са фино завити, тук в тази рецепта те са по - груби, по - големи, но това не оказва никакво влияние вкусово.
Подреждат се в плоска тава върху хартия за печене с разстояние една от друга. Оставят се да втасат отново за 1 час.
Преди да се вкарат във фурната се намазват с жълтък разбит с малко прясно мляко.
Пече се в затоплена  на 170 градуса фурна за около 20  -  23 минути.





Коментари

Популярни публикации