ГУРМЕ КРЕМ - СУПА ОТ ПЕЧЕНИ ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ, БОСИЛЕК И СМЕТАНА

 

Рецептата е за богата,  наситена на аромат крем - супа от печени червени чушки. Впечатлява освен с вкуса си и с ярките си цветове. Типично есенно предложение с аромат на есен, босилек, и мъничко чесън.

6 - 7 печени червени - чушки
1 малка глава - лук
5 - сушени домати в зехтин
2 скилиди - чесън
около 600  мл - зеленчуков бульон / вода
сол и смлян черен пипер на вкус
2 с . л - зехтин Екстра Върджин
лимонов сок
1 - 2 с . л. домашно песто от босилек
сметана за поливане
крутони
Изпечените чушки се обелват и почистват от семената.
Нарязват се на ситно лука и чесъна и се задушават в сгорещен зехтин до прозрачност. Прибавят се чушките нарязани на дребно, сушените домати нарязани на дребно и зеленчуковия бульон. 
Оставя се на умерен котлон за около 10 - 12 минути.
Сваля се от котлона и се пасира до гладкост.
Поднася се с малко капки лимонов сок, поръсва се с черен пипер, песто, сметана и хрупкави крутони.
По желание може да се добави лют червен пипер.



Коментари

Популярни публикации