БОНБОНИ ВИД РАФАЕЛО

 

398 г - тежко кондензирано мляко ( това е млякото в консервните кутии)
2 с . л - пудра захар
100 г - масло на стайна температура
1 ч . л - ванилия екстракт
200 г - кокосови стърготини
1 с . л . ликьор Бейлис
и още
50 - 60 г - бланширани бадеми
50 - 60 г - кокосови стърготини за овалване
хартиени капсули за бонбони

Бадемите се изсипват във вряща вода. Оставят се за 15 минути, отцеждат се и след това много лесно се обелват от люспата. Оставят се да засъхнат за около 2 часа.
В касерола се изсипва кондензираното мляко, захарта и маслото. Поставя се на силно умерен котлон, докато се разтопи маслото при непрекъснато разбъркване. Сместа е тежка и лесно може да загори, а ако загори се изхвърля.
Сваля се от котлона, прибавя се ванилията и кокосовите стърготини. Разбърква се шпатула докато напълно се усвои сместа. Цялата смес се покрива със свежо фолио и се оставя в хладилник, за да стегне добре.
От охладената смес се откъсват равни по размер парчета, около 17  - 18 грама всяко,  по средата се поставя по един цял бадем, овалват се между дланите да се превърне в хубава топка и се овалва в кокосовите стърготини. Подреждат се в хартиените капсули.







Коментари

Популярни публикации