БИСКВИТКА "ЧЕРВЕНО КАДИФЕ" - RED VELVET CRINKLE

 

210 г - универсално брашно
24 г - високомаслено какао
6 г - бакпулвер
щипка -сол
113 г - масло на стайна температура
200 г - кристална захар *
2 - яйца L
1 ч . л - ванилия екстракт
1 ч . л - лимонов сок
червен гел за оцветяване, около 6 - 7 капки, може и повече
100 г - бял шоколад, нарязан на дребно (не е задължителен, по избор е.)
60 г - пудра захар за овалване на бисквитката

В купа се смесва брашното, какаото през цедка, бакпулвера и солта.
В купа с миксер се разбива мекото масло и захарта до крем, за около 3 минути. Добавят се яйцата едно по едно, като след всяко добре се разбива , докато се приеме, следва ванилията, лимоновия сок и се разбива само докато се комбинират. Включва се червената боя, тя е по преценка за цвят и отново се разбива за да се разпредели правилно. Постепенно се прибавя брашнената смес, при разбиване на ниска скорост на миксера. Накрая се прибавя и белия шоколад нарязан на дребно.
Готово измесеното тесто се завива в свежо фолио и се оставя за 2 часа в хладилник или за 1 нощ.
От охладеното тесто се откъсват равни по размер парчета, около  15 - 17 грама всяко. Оформят се на топчета между дланите и се овалват обилно в пудрата захар.
Подреждат се в тава с хартия за печене на разстояние едно от друго около 5 см.
Пече се в затоплена фурна на 175 градуса за около 10 - 12 минути., или докато бисквитката се напука.
* според мен посочената захар е прекалено много, има и бял шоколад в рецептата, затова я намалих на 150 грама.



Коментари

Популярни публикации