ТРЮФЕЛ С МАСКАРПОНЕ И ШОКОЛАД - TARTUFI AL MASCARPONE COCCO E CIOCCOLATO

 

250 г - маскарпоне
2 с . р . пудра захар
80 г - кокосови стърготини
ШОКОЛАДОВ ГАНАШ
100 г - черен кувертюр
100 мл - сметана 30%

Разбива се с телена бъркалка маскарпонето, пудрата захар и кокоса.
От сместа се откъсват  парчета  равни по размер, около 17 - 18 грама всяко и се овалват между дланите, да се превърне в хубаво топче.  Подреждат се върху хартия за печене. Докато се приготви ганаша се оставят на студено.
ГАНАШ
Загрява се сметаната до точка на кипене.
Сваля се от котлона и се прибавят шоколадовите парчета, след 1 минута добре се разбърква с телена бъркалка, докато се превърне в гладка, лъскава смес. Охлажда се на стайна температура.
Всяко охладено топче в вилица се потопява в ганаша. Отцежда се и се подреждат върху хартия за печене. Оставят се да засъхнат.
Трябва да се има предвид,  че този вид ганаш по трудно съхне, това е мек ганаш, затова се проявява търпение, докато се поставят в хартиените капсули.




Коментари

Популярни публикации