БЪРЗ И ЛЕСЕН КЕЙК СЪС ЗАМРАЗЕНИ ЧЕРЕШИ/ВИШНИ


140 г - универсално брашно
1 ч . л - бакпулвер
1/2 ч . л - сол
120 -  масло ,стайна температура
120 г - кристална захар, (ако се ползват вишни захарта  се увеличава до 150 грама)
2 - яйца L 
3 с . л -  кисело мляко
1 пакетче -ванилена захар
500 г - замразени череши/вишни ( измерват се след като са почистени от костилката)
малко кафява захар за поръска
пудра захар

В купа се разбърква брашното, бакпулвера и солта.
В купа с миксер се разбива мекото масло, захарта и ванилената захар, до крем. Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко добре се разбива. Следва брашнената смес, като се редува с киселото мляко. Получава се средно гъсто тесто, но много нежно и пухкаво.
Форма с ринг и d 25 см с намаслени стени и с покрито дъно с хартия за печене.
Изсипва се готовото тесто, разпределя се.
Отгоре се подреждат плътно черешите /вишните.  Посипват се с няколко щипки  кафява захар.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за около 45 - 50 минути, или до суха клечка поставена по средата.
Изважда се от фурната и се охлажда в самата форма за около 15 минути, изважда се и се оставя да се охлади напълно.
Преди да се сервира леко се напудря с пудра захар.






Коментари

Chrissi каза…
Здравейте ! Да попитам - плодовете се разпределят замразени или преди това се размразяват ? Благодаря !
ММ каза…
Благодаря, за коментара! Не се размразяват предварително, замразени се подреждат, плътно черешка до черешка. Поздрав!

Популярни публикации