ЗЕЛЕНЧУКОВ ПИКАНТЕН КИШ ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

 

Да се приготви Киш е лесно. Това е вид храна "почисти хладилник", бързо и елементарно, а и подходящо в днешното забързано време. В него могат да намерят всички останали парченца от колбаси, кашкавали, сирена, също  и зеленчуци. 
Като основа за киша се ползва многолистно тесто, или маслено ( пясъчно), но тази рецепта малко изневерява на традицията за тестото и се приготвя още по- лесно, основно е само от зеленчуци, всичко се разбърква и се пече. 

2 - средно големи картофа на кубчета
1 - червена чушка на кубчета
1 - зелена чушка на кубчета
1 малка - тиквичка на кубчета
2 стръка - зелен лук на ситно
2 обелени - домата на кубчета ( ползвах 1/2 кутия обелени домати на кубчета)
3  - люти чушки на ситно
4 - яйца L
1 ч . л - сол
1 ч . л - смлян черен пипер
150 мл - прясно мляко
100 мл - олио
200 мл - сметана 22%
100 г - сирене Фета
300 г - универсално брашно
20 г - бакпулвер
пармезан за поръска


Зеленчуците се почистват и нарязват на кубчета със средна големина. Изсипват се в голяма купа,  посоляват се със сол и черен пипер, прибавя се сиренето на кубчета,  залива се с прясното мляко,  сметаната, олиото, разбитите предварително яйца и всичко добре  се разбърква. Отгоре се посипва брашното с бакпулвера и добре се разбърква.
Цялата смес се изсипва в намаслена тавичка с масло, d-  30 см. 
Посипва се пармезан.
Пече се в затоплена фурна на 170 градуса за около 45 - 50 минути. 
Картофите трябва да са омекнало, а зеленчуците да са леко хрупкави.
Изважда се, леко се охлажда и се сервира.




Коментари

Популярни публикации