БРИОШ КИФЛИТЕ НА СИЦИЛИЯ - BRIOCHE SICILIANE MILLEFIORI
200 г - брашно Манитоба
15 г - свежа мая
250 мл - вода ,стайна температура
70 г - масло, стайна температура
80 г - кристална захар
10 г - сол
30 г - златни стафиди
яйце с малко мляко за намазване на кифлите
пудра захар за обилна поръска
В купата на миксера се изсипва брашното, мекото масло и захарта, разбърква се. Водата се налива заедно с разтворена мая и се измесва за около 10 минути, или докато образува топка тесто. Накрая се прибавя и солта и отново се размесва.
Готово измесеното тесто се прехвърля в намаслена купа с малко меко масло, покрива се със свежо фолио и се оставя да втаса във фурната само на включено осветление без да са включени градусите. Не препоръчвам тесто да втасва в затоплена фурна, защото се променя консистенцията му от бързото втасване.
Втасалото тесто се дели на равни по размер топчета, около 100 - 120 г всяко. Всяко топче тесто се оформя на фитилче и две по две се завиват едно в друго, да се сплетят.
Подреждат се в тава върху хартия за печене и се оставя да втасат отново за около 1 час, или докато се вдигнат видимо.
Намазват се с разбито яйце с малко прясно мляко.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.
Изваждат се, охлаждат се и се напудрят обилно с пудра захар.
Коментари