ЛЕСНА ТОРТА ТИРАМИСУ ЗА ОКОЛО ДЕСЕТИНА МИНУТИ - HOW TO MAKE TIRAMISU IN 10 MINUTES

 

22- 24 броя - бишкоти Савоярди
90 г - светло кафява захар, може да бъде заменена и с кристална обикновена
250 мл - студено Маскарпоне
300 мл - студена сметана 35%
300 мл - студено еспресо
2 ч . л  - ванилия екстракт
1 с . л - вино Марсала
висококачествено какао за поръска


Първо се приготвя кафето за да може да има време да се охлади напълно. След като е  готово към него се прибавя 1 с . л. захар от общата и лъжицата вино Марсала. Оставя се настрана.
В купа с миксер се разбива маскарпонето с 3 с . л . от студената сметана до напълно гладък крем. Оставя се настрана.
В купа на висока скорост се разбива сметаната, захарта и ванилията  до меки върхове. На 2 порции се прибавя маскарпонето и разбиване продължава до твърд сняг.
Тортената форма с d - 20 см много леко се намазват страните й с олио и се залепя хартия за печене или да се облекат в ацетатна хартия.
Всяка бишкота се натопява в кафето и се подреждат по дъното на формата.  Отново всички празнини се запълват.  Разпределя се половината от крема, заравнява се и се посипва обилно с какао. Следват натопени бишкоти в кафе, подреждат се върху крема и се разпределя останалата част от крема. С шпатула се заравнява отгоре.
Така приготвена се оставя в хладилник най-малко за 3 часа, а най-добре за 1 нощ.
Преди сервиране се отстранява формата и ацетатната хартия, или хартията за печене и обилно се посипва с какао.





Коментари

Популярни публикации