ПИЛЕ БАРБЕКЮ С ПЕЧЕНИ КАРТОФИ И ЧИПС ОТ БРОКОЛИ - SHEET PAN BBQ CHICKEN AND ROASTED VEGGIES

 

4  броя -  пилешки гърди без кожа, или 6  бр. обезкостени пилешки бутчета също без кожа
1 ч . л - пушен червен пипер
сол
прясно смлян черен пипер
БАРБЕКЮ МЕДЕН СОС
60 г  - барбекю сос
45 г - мед
15 г  - лют чили сос ( 1 с . л .)
КАРТОФИ
450 г -  батати
450 г - обикновени картофи
2 с . л - зехтин Екстра Върджин
1/4 ч . л - чесън на прах
12 г - галета ( 1 1/2 с.л. )
25 г - настърган пармезан
сол , прясно смлян черен пипер, щипка - две от сухи билки - риган, босилек, мащерка
БРОКОЛИ
2 малки глави  - свежи броколи ( 300 г всяка)
1 с . л - зехтин Екстра Върджин
сол, прясно смлян черен пипер


Фурна - 200 градуса
Голяма тава ( тавата от фурната) се застила с хартия за печене. Оставя се настрана.
В малка касерола се изсипва барбекю соса, лют чили сос, и меда и се поставя на слаб  котлон да заври,  за не повече от 1 до 2 минути при разбъркване. Оставя се настрана.

Двата вида картофи се нарязват на кубчета около 2.5 см.  Изсипват се в купа и се прибавя зехтин, сол, прясно смлян черен пипер, чесън на прах, сухите билки, галетата, и настърганото сирене. Разбъркват се добре.
Изсипват се в едната страна  на тавата. 
Броколите се изрязва съцветието им, поставят се в купа, добавя се зехтин, сол, прясно смлян черен пипер и  добре се разбъркват.
До картофите се подрежда пилешкото, подправя се със сол , пушен червен пипер и смлян черен пипер. Посредством четка се намазва обилно с барбекю соса
От другата страна на пилето се подреждат броколите.


Така приготвена тавата се поставя в загрята фурна на 200 градуса и се пече за около 30 -35 минути.







Коментари

Популярни публикации