МЕКСИКАНСКО МЕСНО РУЛО ПО ИДЕЯ НА ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР


около 600 г - кайма от свинско месо,( може и друг вид месо, пилешко, телешко)
100 г - настърган кашкавал
2 - 3 -  кисели краставички
1/2 ч . л - лют червен пипер, (ползвам кайенски пипер)
1 ч . л - смлян черен пипер
1/2  ч . л - смлян кимион
1/2 ч . л - келтска сол.  *
и още
300 г - сварен червен боб
5 - 6 - чери домата
1/4 връзка - наситнен магданоз
1/4 връзка - пресен розмарин
1 стрък - пресен чесън
2 -3 стръка - пресен зелен лук
1 малка - червена чушка
1 малка - светло зелена чушка/ жълта
1/2 ч . л - келтска сол *
1/2 ч . л - чили на прах
1/2 ч . л - смлян черен пипер
зехтин Екстра Върджин
* не разполагам с такъв вид сол, затова ползвах сол на люсmи, Fleur de Sel


Нарязват се на ситно пресните лук и чесън, изсипват се в тавичката за печене. Добавя се червения боб
 , подправките, пресните наситнени магданоз и розмарин.
Чушките се нарязват на дребни кубчета, а чери доматите на четвъртини. Разбърква се , полива се с тънка струйка зехтин. 
Каймата се слага  в купа и се прибавят подправките, разбърква се добре.
Краставичките се нарязват на тънки жулиени.
Настъргва се кашкавала на едро ренде.
Каймата се разстила върху хартия за печене на по- тънък квадрат. Поръсва се с кашкавал и се подреждат ивиците краставички. С помощта на хартията се завива на руло. Месното руло се поставя върху канапето от зеленчуци. Полива се с тънка струя зехтин.
Пече се на 180 градуса за около 30  - 35 минути






Коментари

Популярни публикации