ОБИКНОВЕН СЛАДКИШ С ЯГОДИ


 2 - яйца L
200 г - кисело мляко
200 г - универсално брашно
50 мл - олио
170 г - кристална захар
1 пакетче - ванилова захар
8 г - бакпулвер
настъргана кора от 1 лимон
300 г - свежи ягоди

Яйцата, захарта и ваниловата захар се разбиват с миксер,  докато увеличат обема си, но не е необходимо сместа да пада на панделка. Прибавя се киселото мляко и олиото, разбива се на ниска скорост на миксера. Следва брашното с бакпулвера, като се  прибавя на две порции. Разбива се до гледка смес.
Изсипва се в добре намаслена тавичка с масло -  25/20 см, заглажда се.
Отгоре се подреждат  разрязаните ягоди на две .
Пече се на 170 градуса за около 30 /35 минути или до суха клечка.
Изважда се, охлажда се и по желание се напудря с малко пудра захар.




Коментари

Популярни публикации