БОРОВИНКОВИ МЪФИНИ

 

200 г - боровинки, няма значение дали са свежи или замразени. Замразените не се размразяват предварително, моите бяха замразени.
200 г - универсално брашно
10 г - бакпулвер
щипка - сол
200 г - кристална захар
150 г - масло на стайна температура
1 пакетче - ванилова захар
150 г - заквасена сметана
150 г - кисело мляко
3 - яйца L

В купа се смесва брашното, солта и бакпулвера.
Маслото, ваниловата захар и захарта се разбиват с миксер до крем. 
Добавят се яйцата едно по едно и отново се разбива, следва заквасената сметана и киселото мляко. Разбива се до еднородност на сместа.
На три порции се прибавя брашното, като се разбива на ниска степен на миксера, и накрая се прибавят боровинките и се  врътва само да се разпределят правилно.
Приготвя се форма за мъфини и 14 броя книжни капсули. Сместа е малко повече от 12 традиционно.
Напълват се  книжните капсули във формата и отгоре се подреждат по 4 -  5 боровинки.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за около 15 / 20 минути или до суха клечка.




Коментари

Популярни публикации