КРЕМООБРАЗЕН СЛАДКИШ С РИКОТА И ШОКОЛАДОВ ЧИПС - CREMY CHOCOLATE CHIPS CAKE


 Много приятен и изключително лесен десерт, който е силно подходящ към чаша черно кафе с един  малък шоколадов  бар , едно малко удоволствие в късен следобед.
520  г - рикота
110 г - кристална захар
60 г - картофено нишесте / царевично
1 - яйце L
80 г - шоколадов чипс или шоколадови капки


В купа се изсипва рикотата, прибавя се захарта и се разбива с телена бъркалка. Прибавя се картофеното нишесте, яйцето и отново се разбива с телената бъркалка. Накря се прибавят шоколадовите капки и се разбъква.
Готовата смес се изсипва в квадратна форма 20/20 изцяло покрита с хартия за печене, дъното и стените, заглажда се. Отгоре се разхвърлят още малко, шепа, шоколадови капки.
Пече се на 170 - 180 градуса, зависи от фурната,  за около 40 минути, трябва да се получи приятен загар.
След като се охлади се нарязва на тесни барове.




Коментари

Популярни публикации