ЛИМОНОВО - ПАНДИШПАНЕН КЕЙК С ЖЪЛТЪЦИ - EGG YOLK LEMON CAKE
130 г - кристална захар
275 мл - прясно мляко
50 мл - олио
260 г - брашно за торти и сладкиши
1 3/4 ч . л - бакпулвер
1 с . л - лимонов сок
настъргана кора от 1 лимон
щипка - сол
пудра захар за напудряне
Кейкова форма намаслена с парче масло и леко посипана и изтупана с брашно с d 22 см.
В купа се смесва брашното, бакпулвера и щипката сол.
В купа с миксер се разбиват жълтъците, лимоновата кора, лимоновия сок, и захарта, докато побелеят, около 5 минути. Добавя се на струйка олиото, следва прясното мляко, като се редува с брашнената смес. Готовата смес се изсипва във формата.
Пече се на 180 градуса за около 30 минути , или до суха клечка
След като се охлади се напудря с малко пудра захар.
Коментари