ДЪВЧАЩА, МНОГО ШОКОЛАДОВА БИСКВИТКА
1/2 ч . л - кремотартар
90 г - черен кувертюр
90 г - млечен кувертюр*
1/2 с . л . - кристална захар
* може и само черен кувертюр, тогава захарта нека да е 3 с . л .
Двата вида шоколад се разтопяват на водна баня. Оставят се настрана.
Белтъците се изсипват в купа и с миксер на висока скорост много хубаво се разпенват. Добавя се лъжичката кремотартар и малкото захар и се разбиват до твърд сняг.
Прибавя се половината разтопен шоколад и с шпатула много внимателно се разбърква, следва и останалата половина шоколад. Разбърква се отново внимателно, за да не се губи много от обема на белтъците.
Приготвя се плоска тава покрита с хартия за печене.
Загребва се с чаена лъжичка в сместа и се изсипва върху хартията, като кръгче. Нека да има разстояние между тях, защото се разливат по време на печенето.
Така приготвена тавата се поставя в загрята фурна на 160 градуса с вентилатор и се пече за около 10 - 12 минути ,или 170 градуса без вентилатор.
Готово изпечената бисквитка се оставя в тавата да се охлади напълно и тогава се изважда.
След като добре са се охладили и най-вече на другия ден бисквитката при отхапване става леко приятно дъвчаща.
Коментари